Den ultimate 17.Mai kaken – Sunnere Pavlova kake – Hipp, hipp hurra

Pavlova – 17.Mai kake

17.Mai er en fantastisk festdag, og kake hører definitivt med til feiringen. Her får du en oppskrift på en sunnere variant, hvor sukker er byttet ut med lønnesirup, sukrin og sukrinmelis.

INGREDIENSER

Bunn:
8 eggehviter (280 g)
80 g SukrinMelis

FREMGANGSMÅTE

Sett stekeovnen på varmluft 100 grader. Mål opp SukrinMelis i en skål. Skill eggene og ha eggehvitene i en stor bolle. Sørg for at det ikke kommer noe eggeplomme sammen med eggehvitene. Pisk bare eggehvitene til du får et hvitt og halvstivt skum, ca 2 minutter. Tilsett deretter litt og litt SukrinMelis mens du fortsetter å piske, ca 5 minutter totalt.

Tegn 2 sirkler på 2 bakepapir på 24-26 cm. Legg de to bakepapirene på to stekbrett. Fordel marengsen likt. Stek i ovnen i ca 60 minutter. Kjenn på bunnen at den har blitt sprø. Om den ikke har blitt det trenger den litt lengre steketid. Slå av ovnen og sett en tresleiv i ovnsdøren slik at den står på gløtt. La kaken stå til den er kald, ca 30 minutter. Ta deretter ut bunnen, snu den forsiktig og legg den på et fat.

Tips:
Eggehvitene bør være romtempererte. Bollen og vispen du bruker må være helt rene og fettfrie. Marengsbunnen kan du lage flere dager i forveien og oppbevare den tørt, med litt bakepapir rundt.

Appelsincurd fyll

1,5 appelsinskall

6 stk eggeplommer

1,5 dl appelsinjuice

2 ts sitronsaft

1,5 dl sukrin

1 klype salt

4,5 ss smør (kaldt)

Tilsett alt unntatt smør. Varm blandingen forsiktig under stadig omrøring. Viktig med svak varm så du unngår at det blir eggerøre. Rør hele tiden, og kok på svak varme i ca 8-10 minutter.

Ta kasserollen av platen, og avkjøl litt før smør tilsettes litt etter litt under omrøring. Smøret skal være kaldt. Rør inn smør til det smelter. Avkjøl appelsincurden.

Pisk krem lett og luftig. Ikke pisk for lenge. Når kremen kan snues opp-ned uten å renne er den ferdig. Vend inn avkjølt appelsincurd.

Ristet hasselnøtter

120 gram hasselnøtter

3-4 ss lønnesirup

Ha nøttene i en bolle. Hell over lønnesirup  – bland godt. Alle nøttene skal ha et tynt lag syrup på seg, akkurat nok til å dekke dem.

Fordel blandingen over et stekebrett dekket med bakepapir.

Bak stekebrettet på 180 C, relativt høyt opp i ovnen, i cirka 10 minutter. Se nøye etter – de kan brenne fort! De er ferdige når lønnesirup begynner å boble så smått.

La nøttene avkjøle seg på stekebrettet i omkring 30 minutter, da får nøttene et nydelig, sprøtt syrupslag på seg.

Smør et jevnt lag appelsinkrem på den første pavlova-bunnen. Husk at alt må være avkjølt. Dryss over nøtter og ha på bær. Legg på bunn nummer to. Press bunnen litt ned så den ligger stødig. Smør resten av appelsinkrem på toppen. Legg klasevis med bringebær og blåbær. Dryss over resten av nøttene. Snitt jordbærene slik at de kan presses på skrå og blir dekorativte, og fordel dem jevnt over kaken. Ha på physalis, moreller, jordbær, blåbær, sitronmelisse, dryss over litt sukrinmelis, og pynt med det Norske flagg.

Hurra for 17-Mai! Gratulerer med dagen!

Legg igjen en kommentar

5 siste innlegg

Eplegull_dessert

Eplegull dessert – Matglede

DSC_9523

Chips – yay or nay

1PNG_LECJUL1

Årets julegave – med trippel omsorg

carepacks_aug21_0201

Gjør snacking til en fest med Eplegull og yoghurtdip med peanøttsmør!

Carepacks_desktop_05

Eplegull – den sunne og sprø hemmeligheten til en perfekt frokost