Kaker hører med til julekosen, og er fryktelig godt! De fleste kaker er fulle av sukker, mettet fett og hvetemel, men ikke kakemixen fra Funksjonell Mat. Denne kakemixen er uten sukker, glutenfri og proteinrik.
Sukker er erstattet med sukrin, hvetemel med mandelmel og fiberfin. Resultatet er en saftig og smakfull kake, som kan nytes med god samvittighet til hverdags og fest.
Kakemixen kan brukes som den er, eller som base for alle slags kaker som eplekake, bringebærkake, gulrotkake og mange fler. I CarePacks følger det med et inspirasjonshefte med 10 ulike oppskrifter, bak i vei og finn din favoritt.
Tips! Dersom du ønsker en kake med lavere kaloriinnhold kan du bytte ut olje med mager kesam.
Tilberedning
Vi gikk for en gulrotkake, med en fyldig ostekrem.
- Sett ovnen på 175 C.
- Bland 4 store egg, 2 dl vann, 1 dl olje/kesam, 200 g revet gulrot, 1 ts natron, 3 ts kanel i en bolle.
- Tilsett posens innhold og visp til røren er glatt.
- Stekes midt i ovnen i ca 40-45 min.
- Avkjøles
Fyldig ostekrem
- 300 g Philadelphia kremost
- 70 g SukrinMelis
- 50 g smør
- 20 g vanlig melis
- 1 ts vaniljesukker
Når kaka er helt avkjølt delte vi den opp, slik at man kunne legge et ekstra ostekrem mellom lagene. Resten av kremen brukes på toppen. Voilà, en sunnere kake både små og store vil elske!