Hva med en sunnere dessert i julen?

Kaker hører med til julekosen, og er fryktelig godt! De fleste kaker er fulle av sukker, mettet fett og hvetemel, men ikke kakemixen fra Funksjonell Mat. Denne kakemixen er uten sukker, glutenfri og proteinrik.

Sukker er erstattet med sukrin, hvetemel med mandelmel og fiberfin. Resultatet er en saftig og smakfull kake, som kan nytes med god samvittighet til hverdags og fest.

Kakemixen kan brukes som den er, eller som base for alle slags kaker som eplekake, bringebærkake, gulrotkake og mange fler. I CarePacks følger det med et inspirasjonshefte med 10 ulike oppskrifter, bak i vei og finn din favoritt.

Tips! Dersom du ønsker en kake med lavere kaloriinnhold kan du bytte ut olje med mager kesam.

Tilberedning

Vi gikk for en gulrotkake, med en fyldig ostekrem.

  • Sett ovnen på 175 C.
  • Bland 4 store egg, 2 dl vann, 1 dl olje/kesam, 200 g revet gulrot, 1 ts natron, 3 ts kanel i en bolle.
  • Tilsett posens innhold og visp til røren er glatt.
  • Stekes midt i ovnen i ca 40-45 min.
  • Avkjøles

Fyldig ostekrem

  • 300 g Philadelphia kremost
  • 70 g SukrinMelis
  • 50 g smør
  • 20 g vanlig melis
  • 1 ts vaniljesukker

Når kaka er helt avkjølt delte vi den opp, slik at man kunne legge et ekstra ostekrem mellom lagene. Resten av kremen brukes på toppen. Voilà, en sunnere kake både små og store vil elske!

Legg igjen en kommentar





5 siste innlegg

Eplegull_dessert

Eplegull dessert – Matglede

DSC_9523

Chips – yay or nay

1PNG_LECJUL1

Årets julegave – med trippel omsorg

carepacks_aug21_0201

Gjør snacking til en fest med Eplegull og yoghurtdip med peanøttsmør!

Carepacks_desktop_05

Eplegull – den sunne og sprø hemmeligheten til en perfekt frokost