Spiser han opp alt, er det ingenting igjen til meg!

Tidligere dansemester Rakel Aalmo må gjemme CarePacks-pakken fra en glupsk samboer.

Vi er i en leilighet i Oslo. En ung kvinne priser seg lykkelig over å ha rukket hjem før samboeren. Pakken har ankommet. Kvinnen åpner den, strekker seg mot et skap. Innholdet må skjules. Før mannen i hennes liv spiser opp alt sammen.

– Hvis han først begynner, spiser han opp alt. Og da er det ingenting igjen til meg, sier Rakel Aalmo.

28-åringen har abonnert på månedlige leveringer av sunne snacks fra CarePacks i over et år nå. I løpet av den tiden har den tidligere danseren, kjent fra «Skal vi danse» og flere NM-titler, måttet utarbeide egne taktikker og strategier for å berge godsakene frem mot helga.

– Er jeg først hjemme, kan jeg åpne og se hva som er i esken og plukke ut det jeg liker best for å gjemme det i skapet. Han er veldig dårlig til å lete. Heldigvis.

Satset på dansen

Hun begynte å danse selskapsdans allerede som seksåring, og spesialiserte seg i latinamerikansk dans da hun var 16. Alltid med knallfokus.

– Det som er kult når du konkurrerer er at du dømmes på helhetsinntrykket. Det er ikke å måle hvem som løper fortest eller løfter tyngst, men en hel pakke som du leverer. Det er både utholdenhet og styrke, men du har samtidig den kunstneriske biten. Så er det kostymene. Og du blir i veldig god fysisk form.

Prøv Rakels favorittsnack her!

Den siste biten kan en lang rekke tidligere «Skal vi danse»-deltagere skrive under på – sesongen er liksom ikke helt i gang før en kjendis har dukket opp i en nettavis og listet opp akkurat hvor mange kilo hardtreningen har tært av kroppen.

Overraskende muskler

Sånn sett er det nok ingen bombe at Rakel mener dans er et veldig godt alternativ for dem som vegrer seg for å sette foten innenfor et treningsstudio.

– Du blir i veldig god fysisk form, og tenker ikke over at du trener. Folk som danser en time sier de oppdager muskler de aldri visste om, fordi de må bevege kroppen på måter de ikke har gjort før.

– Hvor er overraskelsesmusklene?

– Du må ha mye kjernemuskulatur, så typ mage og rygg. Og du blir som oftest støl i legger og lår. Det mange som ikke tenker over at du trenger styrke der for å kunne gjøre en bevegelse og kontrollere kroppen samtidig. Og så er det beina, fordi de skal gå ganske fort og være i spenn hele tiden, når du strekker ankler og slikt.

I 2011 la Rakel opp, og gikk over til å studere markedsføring.

– Ofte må du velge om du skal prøve å satse alt, eller om du skal tenke litt lenger. Dansere har oftere en kortere karriere, du blir pensjonist ganske tidlig.

 

– Prøver å vente til helgene

Fra å ha trent og konkurrert sju dager i uka, har hun altså roet seg litt.

– Jeg er blitt litt mer normal, heldigvis.

Likevel, disiplinen henger igjen hos henne.

– Når du driver med idrett kan du spise det du vil, men velger ofte å ikke gjøre det. Du føler deg ikke så bra om du spiser mye godteri eller usunne ting, så selv om du har muligheten velger du bevisst sunnere alternativer.

Både hun og samboeren lever aktive liv, og i hverdagen forsøker de å være bevisste på at de ikke skal ha sukkerbomber liggende rundt i leiligheten.

Som Rakel sier:

– Jeg tror ikke det er lurt å ha masse junk liggende i skuffene.

 

– Jeg blir veldig fysen

Det kan være lettere sagt enn gjort, men med et abonnement på sunn snacks har paret i hvert fall en viss kontroll på godsakene.

– Å få en fast pakke hver måned gjør at man dropper spontanhandling av godteri. Vi slipper å bli frista og bruke unødige penger i butikken, forteller Rakels samboer.

Nå går det riktignok ikke helt på skinner da heller – det er en grunn til at Rakel forsøker å gjemme unna pakkene de får.

Når Rakel har lykkes i å spare favorittsnacken til seg selv, blir det kaffe og kos på sofaen med hunden Indy og samboeren.

– Jeg blir veldig fysen, og spiser mer enn jeg burde, sier samboeren.

– Men det er ganske mye vi får, så hvis vi porsjonerer det ut er det ganske bra med innhold.

Og når helga kommer, starter kosen. Etter at middagen er unnagjort på fredagskvelden og de to har satt seg godt til rette i sjeselongen med en krimserie på 48-tommeren, kan de endelig åpne hver sin godbit fra CarePacks.

– Han er veldig glad i den poppa chipsen, det er den han pleier å spise. Jeg synes gummigodteriet er så godt. Vi prøver…

Og så ler hun litt.

– Vi prøver å vente til helgene, da, så vi har noe å kose oss med. Men det går ikke alltid like bra.

 

Vil du ha snack så god at du må gjemme den? Den første pakken får du gratis!

5 siste innlegg

DSC_9523

Chips – yay or nay

1PNG_LECJUL1

Årets julegave – med trippel omsorg

carepacks_aug21_0201

Gjør snacking til en fest med Eplegull og yoghurtdip med peanøttsmør!

Carepacks_desktop_05

Eplegull – den sunne og sprø hemmeligheten til en perfekt frokost

Se dine kolleger – viktigere enn noen gang!