Slik spiser du godteri med god samvittighet

Folk blir overrasket over at det går an å spise god mat og ha det bra og samtidig oppnå resultater, sier Torunn Ytrehus fra Improving Lives.

Mange har dårlig samvittighet for godteriet de spiser. Men det er noen triks som kan holde kosen fri for skam og søtsuget litt på avstand.

 

Om du er så heldig å ligge på sofaen med favorittserien eller synes det er lenge til middag, så blir du stadig utsatt for fristelser. Og ærlig talt, hvorfor skal du ikke kose deg?

Hvis du føler du gjør det med god samvittighet, så skal du selvfølgelig bare gjøre det, sier Torunn Ytrehus. Hun er PT med Bachelor innen ernæring, idrett og helse. Til daglig driver hun nettjenesten Improving Lives. De hjelper tusenvis av kvinner med å finne balansen mellom kosthold og kos i en hektisk hverdag.

 

Vent litt! Du sier at man kan spise hva man vil?

 

Så lenge du gjør det med god samvittighet, fortsatt gjør hyggelige ting for deg selv og kjenner at du har det bra, så har det ingenting å si. Men hvis du kjenner at du får dårlig samvittighet så er det ofte ikke verdt det. Føler du at du bare ligger inne på sofaen med søtsug og spiser godteri, bør du vurdere å skape en bedre balanse, sier Torunn.

Sunne valg betyr ikke alt eller ingenting

Mange som har dårlig samvittighet for hva de spiser tenker at de må gå hardt til verks for å ta sunne valg. Uten motivasjon til å endre på alt, gjør de heller ingenting. Og får de ikke til alt, så vil de heller fortsette å gjøre ingenting. Dermed blir selvforakten større og barrieren for å gjøre noe som helst enda høyere. Torunn fra Improving Lives jobber for å snu denne tankegangen. Hun opplever at det å ikke skamme seg over sine valg i seg selv bidrar til å motivere for å gjøre ting sunnere i neste omgang.

 

Det vi jobber med å få folk til å forstå er at det ikke har noe å si om du får lyst på sjokolade og spiser det, så lenge du går tilbake til de gode vanene etterpå. Folk blir mye mer motivert til å spise sunt når de skjønner at ikke alt er ødelagt med en glipp eller feriekos. At de rett og slett kan være like glad i seg selv og fortsette som før, sier Torunn.

Jeg brenner for å hjelpe kvinner å endre livsstil med kostholdet og treningen som fungerer best i deres hverdag, sier Torunn Ytrehus fra Improving Lives.

God og sunn mat gir mindre søtsug

Det som ikke er en hemmelighet, men kanskje en overraskelse, er at sunn næringsrik mat gir deg både mer energi og mindre søtsug. Vi har blitt så vandt med å fokusere på kalorier at vi tror kroppen forbrenner dem som en bensinmotor. Med kun en type drivstoff. Sannheten er at næringsrik mat er sunn, også fordi den gir mer energi. Flere av kroppens byggesteiner er med og kroppen får derfor mer av det den behøver for å fungere optimalt.  Du vil rett og slett føle deg mer energisk med næringsrike alternativer og dermed utløse mindre av kroppens behov for ren energi – søtsuget. Velger du noen sunne alternativer også gjennom påsken vil kroppen din altså gi deg mindre lyst på godteri i utgangspunktet.

 

Du skal spise deg mett på god mat og ha energi. Hvis du velger sunne alternativer har du en kropp i balanse og unngår søtsug. Så lenge du spiser maten som er best for deg 80% av tiden, så gjør ikke det du spiser resten av tiden en forskjell. Ikke på hverken resultatene dine eller hvordan du føler deg. Som jeg ofte sier – hvis jeg skulle levd på torsk, ris og brokkoli ville jeg ikke holdt ut en halv dag, sier Torunn Ytrehus og ler.

Hvor fort merker  du forskjell ved å spise sunne alternativer?

 

Veldig fort faktisk! Etter et par dager med riktig kosthold  begynner du å kjenne det. Du får mer energi, blir i bedre humør og sover bedre.

 

Hvordan passer CarePacks inn i dette?

En stor utfordring for folk er tid og en hektisk hverdag. Derfor digger jeg CarePacks sin filosofi med enkle næringsrike mellommåltider på farten sendt rett hjem til deg. Sunne mellommåltider kan være med på å sikre at du får nok energi i løpet av dagen. Og det kan sikre at du ikke går på en smell når du handler etter jobb fordi du er sulten mellom lunsj og middag, sier Torunn.

CarePacks samler snacks med mindre sukker, salt og tilsetningsstoffer og sender det til deg i posten for slik at du kan kose deg med god samvittighet.

CarePacks’ produkter inneholder sunnere snacksalternativer som gjør at du lettere kan kose deg med god samvittighet. De har mindre av alt som er lurt å begrense som sukker, salt, tilsetningsstoffer og de har mer av alt som er bra for deg av næringsstoffer. Og det som kanskje er viktigst for noen – mer kakao i sjokoladen.

Enda bedre samvittighet med bittelitt trening

Å være i aktivitet kan faktisk brukes som en naturlig lykkepille og det skal ikke så mye til for å holde formen ved like. I samarbeid med Improving Lives ønsker vi i CarePacks å hjelpe deg gjennom hverdagen. Vi vil gi deg noen enkle sirkeløvelser du kan gjøre der du er, uten hjelpemidler. Meld deg på, så sender vi instruksjonsvideoer med PT Torunn Ytrehus som veileder deg gjennom øvelsene og hvordan de skal gjøres.

 

Torunn Ytrehus fra Improving Lives har satt sammen et enkelt treningsprogram for deg.

Torunns tips for sunn påske med god samvittighet.

  1. Ikke psyk deg selv ut fordi du spiser godteri og “skeier litt ut”. Det er viktigere at du har et sunt kosthold til vanlig.
  2. Dine favorittretter kan lages med sunne ingredienser. Å velge sunt er ikke et spørsmål om alt eller ingenting.
  3. Velg sunne næringsrike alternativer ved de vanlige måltidene.
  4. Hold deg i aktivitet! Gå en tur eller velg trappa.
  5. Gjør enkle sirkeltreningsøvelser på hytte eller stuegulvet to ganger i løpet av uka (Få tilgang til instruksjonvideoer nederst).

 

5 siste innlegg

Eplegull_dessert

Eplegull dessert – Matglede

DSC_9523

Chips – yay or nay

1PNG_LECJUL1

Årets julegave – med trippel omsorg

carepacks_aug21_0201

Gjør snacking til en fest med Eplegull og yoghurtdip med peanøttsmør!

Carepacks_desktop_05

Eplegull – den sunne og sprø hemmeligheten til en perfekt frokost