Quinoa – Hjemmelagde knekkebrød

Dette fantastiske lille kornet har nådd super-food status med god grunn!

Det har blitt konsumert i tusenvis av år i Sør-Amerika. I Inkariket ble Quinoa referert til som “mor til alle korn” og ble antatt å være hellig. Det er teknisk sett ikke et korn men et frø og dens helsemessige fordeler er mange.

Quinoa er en rik proteinkilde. Den inneholder alle de ni essensielle aminosyrene som vi trenger. Glykemisk indeks av quinoa er omkring 53, noe som anses lav. Fullspekket med vitaminer og mineraler, spesielt magnesium, kalium og sink. Quinoa har også mye høyere innhold av fiber enn de fleste korn. Quinoa er naturlig fri for gluten og brukes i glutenfri bakst, noe som kan øke antioksidant og næringsverdien av en glutenfri diett.

I CarePacks (Mai-pakken) finner du Quinoa knekkebrød som er sprø og luftig. De er glutenfri, økologisk og vegan. Bestill sunnere snacks her. Du får sendt hjem en CarePacks i måneden til kun kr 349,- inkl frakt. Det er ingen bindingstid eller oppsigelsestid.

Men vi deler gjerne vår beste oppskrift på Quinoa knekkebrød slik at du kan bake disse selv. Fantastisk enkelt og utrolig godt.

10 min + 60 min. 32 stk porsjoner

Oppskrift
2 dl glutenfrie havregryn
1 dl gresskarkjerner
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekjerner
1 dl hvite ukokte quinoa
2 ss glutenfritt mel
ca. 4 ss: spisskummin, kardemommefrø, korrianderfrø, sennepsfrø
ca. 2 ss: grovkvernet pepper og havsalt.

Et godt tips er å la røren stå i bakebollen i ca. 10-15 minutter for å svelle og tykne før du sprer den på bakeplaten.

Eksperimenter gjerne med smaker, krydder, frø, nøtter og ferske urter, men pass på at du får en flytende røre. 6 dl tørrvarer til 4,5 dl vann.

Spre røren på et stekebrett med bakepapir. Stek i varmluft på 180 grader i ca 25 minutter før du deler de i passe biter, og stek ca 40 minutter til.

Når de er klare slår du av ovnen og setter døren på gløtt til knekkebrødene er helt kalde. Fjern forsiktig fra bakepapiret og oppbevar i kakeboks. Nå kan de nytes med et godt pålegg.

Vel bekomme!

Stor klem fra May-Rita, Tonje og Ezinne

Legg igjen en kommentar

5 siste innlegg

DSC_9523

Chips – yay or nay

1PNG_LECJUL1

Årets julegave – med trippel omsorg

carepacks_aug21_0201

Gjør snacking til en fest med Eplegull og yoghurtdip med peanøttsmør!

Carepacks_desktop_05

Eplegull – den sunne og sprø hemmeligheten til en perfekt frokost

Se dine kolleger – viktigere enn noen gang!