Slik får skiløper Marthe Kristoffersen effekt av mat og trening

Favorittgrønnsaken til Marthe Kristoffersen er lett å ta med på tur. Men det er ikke nok energi i gulrøtter når energibomben fra Meråker spenner på seg skia. 

“Hvis jeg ikke spiser, fungerer jeg veldig dårlig. Det er ikke bare humøret som blir kjipt, men man presterer også dårlig.” sier Marthe.

Skiløperen fra Meråker tok nylig gull i NM, året etter at hun la opp som aktiv utøver i fjor. Hun har vært en aktiv person hele livet og deltok på alt som fantes av idrettsaktiviteter i oppveksten, før hun til slutt landet på langrenn. Nå lever hun en energisk livsstil med trening hver dag og toppturer som hobby. Det krever mye god næring.

“Som toppidrettsutøver lærte jeg meg å få ut maksimalt på hver treningsøkt. Hvis ikke du får i deg nok og bra mat, mister du kvaliteten på treninga. Jeg har alltid vært opptatt av at alt jeg gjør skal ha hundre prosent kvalitet. Kroppen er redskapet mitt og jeg kan ikke sluntre unna.”

– Så man kan ikke egentlig gå et skirenn på Kvikk Lunsj?

“Haha! Du kan vel prøve, men du får mer effekt med noe som inneholder det kroppen faktisk trenger. Derfor synes jeg CarePacks er en kjempeløsning, fordi det er bra for kroppen. Ikke bare sukker og tilsetningsstoffer.”


Fitpack by CarePacks inneholder næringsrike produkter som passer både i sekken og for en aktiv livsstil.

Spis oftere, ikke mer.

Kristoffersen er opptatt av at de prinsippene som toppidrettsutøvere følger i matveien, også gjelder for “mannen i gata.” Kroppen trenger næring når den skal prestere, ikke på etterskudd og ikke for sjelden. Da er det lurt å ha et lite mellommåltid for hånden.

“Det gjelder på jobb også. Hvis du skal ha en stabil hverdag og få ting gjort, må du stelle bra med kroppen. Å spise jevnt utover dagen, tre timer mellom hver gang, er en bra ting. Man må kanskje spise mindre hvis man ikke trener, men man må jo ha mat for å fungere. Det er der kanskje mange bommer.”

– Hvor mange måltider ville du anbefalt for å ha et  jevnt energinivå?

“Frokost, lunsj, mellommåltid, middag og kvelds er det jeg lever på. Og av og til må jeg ta meg en carepacksbar mellom frokost og lunsj. Men man spiser ikke enorme mengder hvert måltid.”

Få resten av Marthes tips for mat før, underveis og etter trening direkte i innboksen


5 siste innlegg

DSC_9523

Chips – yay or nay

1PNG_LECJUL1

Årets julegave – med trippel omsorg

carepacks_aug21_0201

Gjør snacking til en fest med Eplegull og yoghurtdip med peanøttsmør!

Carepacks_desktop_05

Eplegull – den sunne og sprø hemmeligheten til en perfekt frokost

Se dine kolleger – viktigere enn noen gang!