Chips – yay or nay

Chips er en soleklar favoritt – kombinasjonen sprøtt, salt og fett er uslåelig! Men kan man lage en chips som er sunnere, men like god?

Chips

CarePacks har tatt på seg oppgaven med å finne den perfekte fremstillingsprosessen, og vi har kommet frem til at vakumfritering bidrar til en sunnere chips som er like sprø og god som vanlig chips.

Vi i CarePacks har gledet oss veldig til å lansere de to nye produktene i Plantegull serien. Vi ønsker velkommen til:

Veggie Krønsj

Vakumfritert grønnsakschips av søtpotet, rødbete og gulrot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sweet Potato Chill

Vakumfritert gul og lilla søtpotet med med chili.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disse to sprøe nyhetene er vakumfritert, som er en skånsom fremstillingsprosess som gjør at næringsinnhold og farge bevares bedre enn ved vanlig fritering. Samtidig brukes betraktelig mindre olje. Vakuumsteketeknikk som ikke bare gjør retten mer smakfull, den holder også næringsstoffene intakte.

Det er en metode for steking av mat, der maten plasseres i et vakuumkammer og bruker minimalt med olje ved lav temperatur for å tilberede maten. I denne teknikken tilbereder lufttrykk og olje maten sammen. Temperaturen i kammeret er relativt lav sammenlignet med vanlig fritering, noe som reduserer kokepunktet ytterligere og hjelper til med å beholde alle næringsstoffene i chipsen. Det har blitt funnet at denne metoden for steking reduserer frigjøringen av kreftfremkallende stoffer og fremmer sunn og trygg mat.
Ifølge helseeksperter bruker vakuumsteketeknikken 70 prosent mindre olje sammenlignet med den tradisjonelle steketeknikken som ytterligere reduserer fettopptaket i kroppen og reduserer risikoen for økning av dårlig kolesterol og sykdommer forbundet med det.

I vakuumteknikken fjerner kokeprosessen bare vanninnholdet slik at retten blir jevnt tilberedt. Den beholder tilnærmet alle næringsstoffene intakt, siden teknikken ikke bruker overdreven varm olje.

Sammenlignet med den tradisjonelle teknikken, bruker vakuummetoden mindre varm olje som ikke konverterer bra mat til usunn mat.

Veggie Krønsj og Sweet Potato Chill får du kjøpt i nettbutikken

og hos ODA 

CarePacks har 6 ulike snacksvarianter hos Oda, som passer de fleste smaksløker!

 

God snacking, hilsen CarePacks teamet

Legg igjen en kommentar

5 siste innlegg

Eplegull_dessert

Eplegull dessert – Matglede

1PNG_LECJUL1

Årets julegave – med trippel omsorg

carepacks_aug21_0201

Gjør snacking til en fest med Eplegull og yoghurtdip med peanøttsmør!

Carepacks_desktop_05

Eplegull – den sunne og sprø hemmeligheten til en perfekt frokost

Se dine kolleger – viktigere enn noen gang!